Bromsarna från helvetet....

Moderatorer
Fulagula
Inlägg: 53
Blev medlem: tis nov 22, 2016 4:13 pm

Bromsarna från helvetet....

Inlägg av Fulagula » lör jan 14, 2017 7:20 pm

Hej..

Håller på att sätta igång en Amazon som stått sen slutet av 80-talet, har bytt precis allt, alla rör,slangar, bägge oken, hjulcylindrarna, och ny huvudbromscylinder, satt ihop allt och fungerade, men bromsservon funkade ej, så plockade bort denna och kopplade bromsledningen direkt från Huvudbromscylindern till bromsfördelaren, bromsarna funkar bra, men när man bromsat släpper ej trycket! Då får man släppa ut trycket på röret efter Huvudbromscylindern så släpper bromsarna! Allt fungerade när bromsservon satt på plats, denna läkte in till vacuumkammaren och släppte förmodligen ut trycket.

Har plockat lös Huvudbromscylindern, kolven går helt tillbaka, och inställningen/gängstången mellan Huvudbromscylindern och pedalen ställer väl endast hur pedalen skall stå? Eftersom pedalen endast hålls tillbaka av stoppet i Huvudbromscylindern..

Felet måste vara i huvudbromscylindern?? För Bromsservon förstärker väl endast bromskraften, och har väl inget med att göra med att bromsarna ej går tillbaka, förutsatt att Bromsservon funkar förståss, denna är nu renoverad.

Tack för input....

Användarvisningsbild
Lars Bd
Inlägg: 4656
Blev medlem: lör jan 31, 2004 2:18 pm
Kontakt:

Re: Bromsarna från helvetet....

Inlägg av Lars Bd » lör jan 14, 2017 9:45 pm

Fulagula skrev:bromsservon funkade ej, så plockade bort denna och kopplade bromsledningen direkt från Huvudbromscylindern till bromsfördelaren, bromsarna funkar bra, men när man bromsat släpper ej trycket!
Då är det omöjligt att servot har något med saken att göra. Att huvudcylindern är ny ger inte automatiskt garanti att den är felfri, kontakta den du köpt cylindern av och fråga hur du ska göra (reklamation). Om huvudcylindern är felfri finns möjligheten att det ligger något främmande föremål i bromsledningen som då fungerar som backventil, kolla det. Blås baklänges i ledningen, det bör då bubbla i vätskebehållaren. Annars borde en PVC slang från huvudcylinderns bromsrörsanslutning uppåt några dm kunna fungera som returtest, bromsa tills nivån i slangen har stigit nästan hela slangens längd. När pedalen sedan släpps bör nivån sjunka relativt snabbt.
Detta inlägg får ej helt eller delvis med eller utan källhänvisning citeras på Facebook utan skriftligt tillstånd.
Läs allt om Amazon på http://www.volvoamazonpictures.se/
Går det inte som du har tänkt dig så har du tänkt fel.
Farfar sedan 080629.

Fulagula
Inlägg: 53
Blev medlem: tis nov 22, 2016 4:13 pm

Re: Bromsarna från helvetet....

Inlägg av Fulagula » lör jan 14, 2017 10:21 pm

Allt är bytt, alla slangar och rör..fabriksnya ok, hjulcylindrar mm.

Så vad är nästa steg? Vill ha detta att fungera innan jag hänger dit bromsservon, Huvudbromscylindern är en pirat och känns väldigt grovt gjuten..

Fulagula
Inlägg: 53
Blev medlem: tis nov 22, 2016 4:13 pm

Re: Bromsarna från helvetet....

Inlägg av Fulagula » sön jan 15, 2017 3:30 pm

Har plockat lös Huvudbromscylindern, går ej att blåsa varken med mun eller tryckluft baklänges i den, denna måste vara felmobterad eller trasig, men den kändes väldigt grovt gjuten i botten, bara att ta fighten med motoroldies ang det, är det nån som köpt/monterad en sådan pirat? Eller nån som har en att sälja, som fungerar...

Skriv svar