Sida 1 av 1

Spolarbehållare, som ny!

Postat: lör okt 26, 2019 9:41 am
av A-masen
På det här forumet och även andra bilforum frågas det ibland hur man kan tvätta rent behållaren för vindrutespolarvätskan. Den har ju en förmåga att med tiden bli brungul och ofräsch.
I den här YouTubefilmen är det en som tvättar rent och snyggar till ett vattenfilter:
https://www.youtube.com/watch?v=mdSjSfiFl74
Filtret är egentligen tre seriekopplade filter av den här typen, ungefär: https://www.clasohlson.com/se/Filterhus ... /p/40-9527
Hursomhelst, det som är ogenomskinlig plast, själva armaturen, tvättar och bleker han med väteperoxid. Jag gjorde en snabbgoogling och det finns tydligen många olika koncentrationer. Det framgår inte i filmen hur stark den aktuella är. Men plasten blev vit och såg nästan ut som ny.
Filterbehållarna tvättade han med något som såg ut som uppvärmd kaustiksodalösning. (en gissning från min sida) Sedan polerade han dom med något polermedel, typ Autosol? (Det går att polera plexiglas med kopparputsmedel. Kan ha varit något sådant också?) Vad det gäller kaustiksoda så finns det ju i ganska hög mängd i diskmaskinmedel. Både i löst pulver och i tabletter.
Resultatet blev bra och kan kanske vara som ett tips för den som vill ha en ursprunglig originalspolarbehållare som ser tämligen ny ut i en för övrigt välvårdad och fräsch bil.