Sverigest häftigaste Volvo 2012

Visa din modifierade Amazon. Moderatorer
Post Reply
gudu
Posts: 382
Joined: Wed Sep 29, 2010 10:53 am
Location: Kungälv

Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by gudu »

Image

Sveriges häftigaste Amazon 2012!Kanske, i varje fall enligt bilsport, men fin må jag säga att den är!

Speciellt gillar jag de mjuka främre hörnen av motorhuven. Men kanske hjulen är lite stora.
ricke
Posts: 239
Joined: Sun Oct 28, 2007 7:24 pm
Location: vimmerby

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by ricke »

mkt fint jobb nerlagt på den MEN annan färg gärna lite mörkare och mindre hjulhus o hjul :P har inget emot stora fälgar på amazon men dom här är lite för stora.
renoverar en volvo amazon 68a. old volvo´s never dies
Gunnar S
Posts: 86
Joined: Sun Oct 10, 2010 11:42 pm
Location: Höga kusten

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by Gunnar S »

Detta med tycke och smak är en svår grej.
Personligen gillar jag att titta på en Amazon, som den var tänkt från början. Det är en av bilhistoriens snyggaste profiler och kompromisslöst tidstypisk.
Behåll den strikt original eller tillsätt lite trevlig stance och passande hjul.

Det finns en tråd här på forumet som avhandlar "drömamazonen" och hur den borde se ut och vara utrustad. Med detta sagt är det här inte min vision av den ultimata Amazonen.

Den här bilen vet jag liksom inte riktigt hur jag ska placera. Förmodligen skulle jag vrida på nacken om den passerade. Men jag gillar inte riktigt att man dragit upp hjulhusen så pass mycket och inte heller de alltför stora hjulen. Annars: Massor av snygga detaljlösningar och innovationer.

Andra detaljer ser bara konstiga ut.
Som det här bagageutrymmet. Det liknar mest en överbliven dörrsida som nån bara slängt in i skuffen.
Image

nos-johans Amazon kombi är hundrafallt ballare - men som sagt: Tycke & smak...

Image
Pappa hade en röd 122 S & fullgasrytet ur dubbla SU var min första musikupplevelse
gudu
Posts: 382
Joined: Wed Sep 29, 2010 10:53 am
Location: Kungälv

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by gudu »

Jag funderade också vad de gjort i kofferten, antagligen en dunderstereo tänkte jag. :lol:

Jag gillar framkofångaren men tycker det skulle suttit en smal vit rand under i form av någon vindavvisare och så tycker jag inte grillen skulle vara svart, gärna extraljus i.

Generellt tycker jag de snyggt fått fram Amazonens tvålkoppsform och det dröjer ett tag innan jag åstakommit något lika fint!

Det där med "som det var tänkt från början" håller jag inte riktigt med om. Under bilutveckling är det en himla massa idéer och kompromisser som leder fram till något förhoppningsvis lika fint som en Amazon. Väl i produktion gäller det att putsa på detaljerna mellan åren så att publik och köpintresset hålls vid liv. Kollega fick förresten höra en rolig sak av svärmor när han berättade att han utvecklade bilmotorer: "Bilmotorer, men de finns ju redan?". Maskiner går alltid att göra bättre och snyggare och billigare. Dessutom växlar smaken över åren. (Hoppas jag inte startat en ickeproduktiv original/ombyggnadsdiskussion.)

Dock tycker jag att ofta gör kustombyggare lite stora ingrepp. Amazonens, eller andra bilars, linjer är inte direkt snutna ur näsan.

Någon annanstans såg jag bilder på en Amazon som satt de lutande baggelamporna på, det tycker jag var ett roligt experiment, som de antagligen även lekt med på designavdelningen på Volvo. Bilens karaktär ändras radikalt av sådana lampor. Jämför Prosche 356A och 356B.


Mvh
Hillman
Posts: 157
Joined: Mon Feb 16, 2004 4:48 pm
Location: Västerås

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by Hillman »

Finns ett par bilder till på bilen i denna tråd.
http://amazon.forum.bilia.se/phpbb3/vie ... 238#p98238

Angående "dörrsidan" i skuffen tror jag det är en cover för att täcka rören från bågen i bilen. Kan eventuellt vara för att täcka tanken.
Petter E
Posts: 182
Joined: Sun Feb 01, 2004 8:31 pm
Location: Skellefteå

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by Petter E »

Jag funderar lite på varför alla har åsikter på hur de designat bilen? Själv beundrar jag bilen och tycker bygget håller vansinnigt hög klass och prestanda. Det är kul att se hur andra bygger och vilka ideer de kommer på och gillar. Själv bygger jag inte som dom, även om jag gillar deras design. All heder och respekt till teamet som byggt denna fina race-amazon!!! :)

Bifogar en bild från Vallåkra, min Amazon ville posera vid storebror ;)

Image

Uploaded with ImageShack.us
gudu
Posts: 382
Joined: Wed Sep 29, 2010 10:53 am
Location: Kungälv

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by gudu »

Två väldigt läckra bilar. Samma ursprung men så olika resultat. Två läckra bilar. Fascinerande.

Var det Torild som sade i sin kritik över kritiker "Ingenting görs för sina bristers skull "?
Simonzon
Posts: 6
Joined: Sun Jan 13, 2013 2:52 pm

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by Simonzon »

Jag vet inte vad, Amazon är en klassisk bil med mycket fina linjer och former. Denna liknar mer något som hotwheels kunde ha byggt. Blir för "modernt" i mitt tycke. Tycker hellre om när det är plåtfälgar med kapsel, ring och vitsida, och lite sänkt. Men smaken är som baken, delad.
Gunnar S
Posts: 86
Joined: Sun Oct 10, 2010 11:42 pm
Location: Höga kusten

Re: Sverigest häftigaste Volvo 2012

Post by Gunnar S »

gudu wrote:Det där med "som det var tänkt från början" håller jag inte riktigt med om. Under bilutveckling är det en himla massa idéer och kompromisser som leder fram till något förhoppningsvis lika fint som en Amazon. Väl i produktion gäller det att putsa på detaljerna mellan åren så att publik och köpintresset hålls vid liv. Kollega fick förresten höra en rolig sak av svärmor när han berättade att han utvecklade bilmotorer: "Bilmotorer, men de finns ju redan?". Maskiner går alltid att göra bättre och snyggare och billigare. Dessutom växlar smaken över åren. (Hoppas jag inte startat en ickeproduktiv original/ombyggnadsdiskussion.)
Näe, vi ska väl inte dra igång nåt, som ändå aldrig tar slut. Diskussioner om tycke och smak leder aldrig nån vart. Jag tycker att Original aldrig är fel - men jag har sett en och annan frän custom-bil också.
Simonzon wrote:Jag vet inte vad, Amazon är en klassisk bil med mycket fina linjer och former. Denna liknar mer något som hotwheels kunde ha byggt. Blir för "modernt" i mitt tycke. Tycker hellre om när det är plåtfälgar med kapsel, ring och vitsida, och lite sänkt. Men smaken är som baken, delad.
Helt rätt där, om smaken alltså!

Image
Pappa hade en röd 122 S & fullgasrytet ur dubbla SU var min första musikupplevelse
Post Reply