OD-problem!!

Från koppling till drivaxel. Moderatorer
Post Reply
Piddor
Posts: 7
Joined: Tue Feb 24, 2004 11:38 am

OD-problem!!

Post by Piddor »

Tjenare!!
Undrar om någon har några tips till mig....ODn fungerar inte på amazonen...det klickar i reläet men det händer inget!!!!(OD-lampan tänds inte heller).
Finns det ett filter på ODn som det fanns på 240:orna...kommer ihåg att de hade en förmåga att sätta igen sig, eller finns det något annat man ska titta efter!!
Har inte kollat närmre på problemet då jag inte känner till ODn på amazon (och igentligen inte på andra bilar heller) och därmed kanske pelar sönder ODn i stället för att laga den.

MVH Piddor
Lars Bd
Posts: 4775
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:18 pm
Contact:

Post by Lars Bd »

Kontrollera att solenoiden klickar, lägg dig under och be någon att med od reläet draget lägga i och ur 4:an då ska det höras ätt det låter i solenoiden annars är det elfel.
Fredrik Lofter
Posts: 528
Joined: Tue Feb 17, 2004 3:00 pm
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fredrik Lofter »

Om solenoiden klickar (se Lars inlägg ovan) är det troligtvis elfel.

OD-lampan är (eller ska vara) kopplad till reläet varför den ska tändas när du slår på överväxeln alldeles oavsett hur det står till med elen längre fram i kedjan. Börja därför med att kolla hur det står till med elen mellan pinne, lampa och relä.

På växellådan sitter det (eller ska det sitta - det slarvas en del med detta) en brytare som förhindrar att överväxeln går att lägga i på andra växlar än 4:an (3:an på M31). Har du tidigare kunnat lägga i överväxeln även på de lägre växlarna vet du också helt säkert att du saknar denna brytare. Har du den så bör du dock kolla den också, skulle problemet kvarstå även efter att du kollat elen i kupé och motorrum.

:: Fredrik
Volvo Amazon 121 | P131341S | 324684 | 97 | 430-595
Titta på och skicka in dina amazonbilder till http://volvoamazonpictures.se
Post Reply