Piratmatta ??

Moderatorer
Post Reply
sundberg.daniel
Posts: 5
Joined: Mon Feb 02, 2004 6:37 pm
Location: Falköping
Contact:

Piratmatta ??

Post by sundberg.daniel »

Är det någon som vet var och om man kan köpa en nu \"gummi\"-matta till
golvet på vagnen ?
De nytillverkade dito som finns på VP är ganska dyra tycker jag ...
Daniel Sundberg
medlem nr: 5752
D59471
Posts: 2398
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:00 pm

Post by D59471 »

De enda nytillverkade gummimattorna för amazon som finns är de som veteranprodukter och andra återförsäljare säljer. De tillvekras av Nokia, och som du förstår kostar det en del att ta fram gjutformar för mattorna och produktionen blir givetvis ganska begränsad som du säkert förstår.

Alternativet är väl att behålla dina befintliga gummimattor, om du har några över huvudtaget? Eller att köpa begagnade från en skrot eller någon marknad. Sålänge mattorna får ligga ifred i bilen brukar de kunna hålla sig hela. Det är när folk oförsiktigt börjar riva i dem för att plocka ur dem som de pajjar pga. alla ställen där de \"fastnar\" i kombination med sprödheten efter 40 år.

Men kom ihåg att gammalt gummi går att få riktigt fint efter tvättning/skrubbning och sedan behandling med något passande rekonditioneringsmedel för gummi (glycerin från apoteket exempelvis). Gummimattor är svårt men allt går att lösa! Man kan även lagna spruckna mattor snyggt på samma vis som du lagar en cykelslang på cykeln. Lagningsmaterialet limmar du på baksidan av mattan efter rengöring/slipning med smärjelduk av gummit. Använd sedan ett lim avsett för gummi.

Om du behåller dina befintliga mattor kan du köpa en sats med tygmattor som lägges ovanpå. De har tidigare kostat ca. 600-700kr och täcker i princip hela golvet.

Eller har jag helt missförstått dig nu? Syftar du på de fyrkantiga tillbehörsmattorna tro? :)
Post Reply