BW35: kopplingselement, identifikation från utsidan.

Från koppling till drivaxel. Moderatorer
Post Reply
Patrick
Posts: 2
Joined: Thu Apr 01, 2004 12:22 pm

BW35: kopplingselement, identifikation från utsidan.

Post by Patrick »

Hej!

Jag är på jakt efter det gjutna kopplingselementet (korgen) till 3ans och 4ans växlar till en BW35. Se k&s för min annons.

Kan man på något sätt identifiera lådan så att man vet att det är den gjutna korgen och inte den i plåt utifrån? Nummerserier? Tillverkningsår?

Tack på förhand,
Patrick
D59471
Posts: 2398
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:00 pm

Post by D59471 »

Hör med Rolf som renoverar växellådor på SVIS (Svenska Volvoklubbar i Samverkan) i Köping angående identifikation av olika BW35 lådor. Han borde veta hur man ser skillnad på dem. Rolfs nummer är 0221-16531. Men du måste vara medlem i klubben för att ta del av SVIS tjänster/hjälp/delar.

Annars är det väl kanske enklast att sätta ut köpes-annonser på BW35 växellåda på olika håll på nätet eller kolla på bildelsbasen (nätverk för alla bilskrotar) på olika bilmodeller där BW35 satt och sen under transmissionskategorin av delar.

Sätt ut köpes på:
- http://www.autosite.se/
- http://www.annonsguiden.nu/
- http://www.140-klubben.org/
- http://www.amazonklubben.se
- I klubbtidningen!
...exempelvis.

Leta efter BW35 lådor på:
- http://www.bildelsbasen.se/
Patrick
Posts: 2
Joined: Thu Apr 01, 2004 12:22 pm

Post by Patrick »

Hej!

Tack för ditt svar!

Jag har mailat SVIS (ungefär samtidigt som jag satte in denna tråd), men ej fått svar ännu. Kanske man ska ringa istället? Det står att man ska maila \"ENDAST för beställning av delar ur reservdelslistan\" - men jag tror att jag förklarade att jag inte kunde handla om jag inte visste huruvida delarna fanns. Själva delen fanns med i listan, men som bekant så finns det 2 olika korgar (en gjuten och en i plåt).

Lite av ett moment 22 iom om man måste gå med i en klubb till (redan med i 3 bilklubbar) för att sedan få reda på att delarna inte finns.

Vad ska man göra?

Har satt ut annonser lite var stans, problemet är att jag inte vet om just den lådan jag hittar har \"rätt\" delar.

Skrotarna tar lite väl mycket betalt för en låda, 1000 kr är det billigaste - och det känns rätt saftigt bara för att öppna och kolla om man har fått rätt del.

Några andra tips?

:)
Patrick
D59471
Posts: 2398
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:00 pm

Post by D59471 »

Tänk på att SVIS bemannas av vänliga herrar i sina bättre dagar. Deras kunskap om datorer och internet är nog tämligen begränsad.

Jag skulle föreslå att du istället ringer till ROLF (ingen annan) som faktiskt har hand om renoveringen av växellådor på SVIS. Han om någon vet ifall de har de delar du behöver till din BW35:a för att kunna genomföra en renovering. Har du inte tänkt lämna växellådan till SVIS för att få den renoverad? Om inte, tänk om! En god vän till mig fick sin BW35:a renoverad och kostnaden blev ca. 1.200kr inklusive delar och allt. Om din låda är väldigt sliten kan det bli dyrare, men hör med Rolf så får du nog ett ungefärligt pris.

Att du redan är medlem i 3 klubber må ju vara ditt eget problem. ;) Det finns ju bara en bilklubb som du behöver gå med i. Behöver jag säga vilken?
Post Reply