motorbyte

B16/B18/B20 A/B/D. Moderatorer
Post Reply
mango 75
Posts: 10
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:29 pm
Location: göteborg
Contact:

motorbyte

Post by mango 75 »

hej alla!

Har fått möjligheten att bli amazonägare om jag får igång den. Motorn är kass i den bilen jag skall använda (ramlagrerna har gått), men som tur är så finns det en fungerande motor som sitter i en riktigt risig amazon, samma årsmodell(-65) Har inte gjort något motorbyte innan och hoppas på lite tips om kniviga moment eller andra bra att veta tips innan jag sätter igång

\"alla tips är bra förutom dom dåliga\"
mango 75
Posts: 10
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:29 pm
Location: göteborg
Contact:

Post by mango 75 »

får prata med mig själv då...
idag har jag lossat på motorn men inte lyft den, allt gick bra.men...
Axel
Posts: 377
Joined: Wed Jun 09, 2004 10:00 am
Location: Gurresta, Knivsta, Uppsala
Contact:

Post by Axel »

hm, det brukar inte vara nått problem, första motorbytet jag gjorde var i en 740, bytte från förgasare till insprutning... (enda motorbytet förresten...) och det gick bra. amazonen är ju ganske enkel, så det är bara att skruva på. akta fingrarna när du lyfter bara... :roll:
Axel Wall
mango 75
Posts: 10
Joined: Mon Aug 30, 2004 4:29 pm
Location: göteborg
Contact:

Post by mango 75 »

var hittar man öglor att fästa i motorblocket för urrlyftning av motorn?
D59471
Posts: 2398
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:00 pm

Post by D59471 »

Om jag vore dig skulle jag nog skaffa en verkstadshandbok, då framför allt avdelningen \"motor\". De existerade som separata gröna häften (ett häfte för varje avsnitt) på verkstäderna förr och går att få tag på hos folk som handlar med billitteratur. Ett löst häfte brukar kosta mellan 50-100kr vilket jag tycker det kan vara värt då du har hela \"motorbytesproceduren\" beskriven med bilder osv.

PS. Du behöver inga lyftöglor. Lossa motorn frän sprängkåpan och plocka bort alla utvändiga detaljer på motorn. Töm kylarvatten, ta bort kylaren och plåten över den osv. Sedan använder du kraftiga spännband som du trär under motorn på ett par ställen och sedan krokar fast lyftöglan i om du använder block/talja, motorlyft eller vad. DS.

En som brukar ha mycket volvolitteratur är Lennart Samuelsson. Jag har köpt de flesta gröna häftena av honom, resten har jag hittat på marknader. Honom når du på följande vis, bara maila/ringa och fråga vad han har till amazon och vad han skall ha. Du kanske kan betala i förskott så att du slipper PF-avgift eller så. Han brukar inte luras. :)

Lennart Samuelsson
Tel: 040-41 19 41
lensam@delta.telenordia.se

Andra som säljer litteratur hittar du här:
http://web.annonsmag.mhrf.se/WebAnnons. ... =lit&Typ=s

...och här:

http://www.tradera.se (finns alltid gröna häften här)
http://www.autosite.se (bara veteranbilsgrejjor)
http://www.blocket.se (tveksamt men kan dyka upp)
Post Reply