Borra om nav?

Modifierad fram och bakvagn samt icke original hjul. Moderatorer
Post Reply
nikkke
Posts: 84
Joined: Wed Oct 08, 2008 8:20 pm

Borra om nav?

Post by nikkke »

Hej!
Har suttit och klurat på det här med fälgar till amazon, och undrar om man inte skulle kunna borra om naven på bilen till ex. 5x120 för Bmw fälgar?

Om man svetsade igen hålen efter gammla bultarna och märkte av med ex. en bmw bromskiva och andvände det som borrmall, och monterade nya bultar?
Skulle det gå eller var brister nattens funderande? :roll:

-Niklas
______________
Niklas Åkerlund
User avatar
Hasse63
Posts: 6292
Joined: Wed Apr 21, 2004 11:44 am
Location: Åskilje Västerbotten ;)
Contact:

Re: Borra om nav?

Post by Hasse63 »

Tanken var god och den funkar säkert på en ärgdragare eller annat långsamtgående fordon. Du får det "aldrig" 100% centrerat genom att rita av och borra, du kommer få oballans. Ska du borra om naven så behövs riktiga maskiner till det, och det har en mekanisk verkstad. Utan att kolla så tror jag BMV:s bultmönster blir för stort "för lite material kvar ut till kanten"

Finns några trådar i ämnet med olika alternativ, gäller bara att hitta dom. Vilket som är bäst vetitusan. Dit förslag var permanet och ett annat är att svarna/borra om navet till 240 bultcirkel med tillhörande bromsskiva och ok. Bak byter man till 240 axel.

Är man bara ute efter att sätta på andra fälgar så finns det spacerplattor är specielt gjorda för Amazon - BMV, eller den fälg man vill ha på.
Klicka! :arrow: Forumsregler
Klicka! :arrow: Länksamlingen som har "allt"
Klicka! :arrow: Verkstadshandböcker, typbeteckningar, bilder mm till Amazon
__/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/ __/
Post Reply