instrumentet

Moderatorer
Post Reply
Jens holmberg
Posts: 3
Joined: Fri Mar 05, 2004 8:04 am

instrumentet

Post by Jens holmberg »

Hej
Vilket är det bästa sättet att byta hasighetsmätare/instrument. det fanns med på det forat (plural av forum), men det är ju borta nu . Tacksam för hjälp
D59471
Posts: 2398
Joined: Sat Jan 31, 2004 2:00 pm

Post by D59471 »

Det är lite lurigt att byta instrument. Börja med att plocka ur sittdynan på förarplatsen (kanske även förarstolen?) och lägg dig på något mjukt på rygg med huvudet vid pedalstället ungefär. Sedan är det bara att lysa och titta hur kabelstammen ligger.

Instrumentet är skruvat med 2st 10mm muttrar mot instrumentbrädan, en på varje sidan (höger/vänster) från baksidan av brädan altså.

Du lossar i muttrarna. Det blir lättare att få ut instrumentet om du drar loss lamphållarna för de olika lamporna på baksidan samt lossar div. kablar (bränslegivare mm). Du bör även lossa hastighetsmätarwiren. Märk upp allt så du vet vad det skall sitta.

Sedan är det enklast att inta position framför ratten, flytta instrumentet lite i sidled och lägga det i rätt vinkel för att få ut det genom öppningen i brädan.

Att ta instrumentet bakvägen går också men är i mitt knöligare pga. alla kablar och annat som är ivägen bakom brädan.

Om tempmätaren är hel bör du vara försiktig med den. Se till så att inte eterröret (slangen) går av vid instrumenthuset eller vid topplocket (givaren) när du håller på. En ny tempmätare kostar lite över 1000-lappen, en begagnad några hundralappar. Onödig utgift om den är hel.
Post Reply